Karl Martin Reed
18.10.2024

Title

Advance+ Ensileringsmiddel: Din beste partner for høykvalitets fôr

Når det gjelder ensilering, er det én ting som er sikkert: kvaliteten på fôret du lagrer kan ha en enorm innvirkning på dyrehelsen og melkeproduksjonen. Derfor er det viktig å bruke de beste produktene på markedet for å sikre optimal fôrkvalitet. Med Advance+ ensileringsmiddel fra Provita har du en unik mulighet til å få best mulig kvalitet på ditt grovfôr.

Title
Title

 

Hvorfor Velge Advance+ Ensileringsmiddel?

 

Enkelhet og Effektivitet

Først og fremst er Advance+ enkelt i bruk. En eske inneholder fire pakker à 250 gram, som hver blandes ut til å gi totalt 400 liter ferdig ensileringsmiddel. Doseringen er 4 liter per tonn fôr, noe som gjør det enkelt å regne ut hvor mye du trenger – og produktet kan brukes uansett nivå av tørrstoff i fôret ditt. Dette betyr at Advance+ passer til alle typer grovfôr og gir en problemfri opplevelse, selv for de som ikke har mye erfaring med ensilering.

 

Et Miljøvennlig Valg

Et annet viktig poeng er at Advance+ er tillatt brukt i økologisk produksjon. Det betyr at du kan være trygg på at produktet oppfyller strenge krav til innhold og behandling. I tillegg er Advance+ ikke korroderende, så du trenger ikke bekymre deg for slitasje på utstyret ditt. Dette er et stort pluss for bønder som ser etter langsiktige løsninger uten å måtte tenke på hyppige utskiftninger av kostbart utstyr.

Den Unike Sammensetningen av Advance+

 

Melkesyrestammer som Gjør Forskjellen

Advance+ er et unikt produkt på det norske markedet på grunn av sin spesielle blanding av melkesyrestammer. Produktet inneholder Lactobacillus plantarum (1K20723), Pediococcus pentosaceus (1K2107), og mugghemmende Lactobacillus brevis (1K20710). Disse bakteriestammene arbeider sammen for å skape en effektiv og rask melkesyregjæring som raskt senker pH i massen og sikrer et stabilt og holdbart fôr.

Den samlede mengden av bakterier er hele 1,2 millioner CFU (kolonidannende enheter) per gram fôr, noe som er betydelig mer enn andre melkesyrebaserte ensileringsmidler på markedet. Denne konsentrasjonen bidrar til å redusere risikoen for varmgang og forhindrer muggvekst, noe som gir en særdeles stabil lagring.

 

Redusert Tørrstofftap

En av de største utfordringene med ensilering er tørrstofftap. Med Advance+ kan du forvente å redusere tørrstofftapet med et gjennomsnitt på 41 %, takket være den raske omdannelsen av sukker til melkesyre. Dette betyr at du beholder mer av den viktige næringen i fôret ditt, noe som igjen gir mer melk og bedre dyrehelse.

 

Dokumenterte Fordeler med Advance+

 

Positiv Effekt på tørrstoff og avlinger

I omfattende studier utført i EU har Advance+ vist seg å gi svært gode resultater på en rekke ulike typer grovfôr. Produktet har blitt testet på gress, rødkløver, alfalfa, og flere andre avlinger, og resultatene viser at det fungerer utmerket uansett nivå av tørrstoff – fra 24 % til 69 %. Dette betyr at Advance+ gir fleksibilitet i bruk og kan anvendes i alle typer gress og mais.

 

Ingen etseskader og redusert kostnad

Advance+ er laget for å være brukervennlig og trygg å anvende. Produktet er ikke etsende og vil dermed ikke forårsake skader på utstyret ditt, noe som ofte er et problem med syrebaserte ensileringsmidler. Faktisk er Advance+ omtrent 50 % billigere enn syre i det lange løp, så du får mer for pengene – uten å kompromittere på kvalitet.

 

Forbedret Smakelighet og Melkeproduksjon

En annen fordel ved bruk av Advance+ er forbedret smakelighet på fôret, noe som gjør at dyrene gjerne spiser mer. Dette resulterer i en økning i melkeproduksjonen med opp til 1 liter per ku per dag. For bønder med mange melkekyr kan dette bety en betydelig økt inntekt og en mer effektiv drift.

 

Fordeler for Dyrehelse og Gårdsdrift

 

Redusert Ammoniakkinnhold og Økt Sukkerinnhold

Advance+ gir en reduksjon i ammoniakkinnholdet med 33 %, noe som bidrar til bedre luftkvalitet i fjøset og forbedrer dyrehelse og trivsel. Samtidig vil fôret ha 46 % mer sukker, som gir dyrene mer energi og forbedrer fôropptaket. Disse forbedringene kan ha stor betydning, spesielt i kritiske perioder som kalving eller vekstfaser.

 

Lengre Stabilitetstid

Ved utfôring dobler Advance+ stabilitetstiden sammenlignet med andre produkter. Dette er spesielt viktig når fôret står fremme over tid, slik at dyrene alltid har tilgang til næringsrikt og stabilt fôr uten risiko for at kvaliteten forringes.

 

Hvordan Bruke Advance+ for Optimal Effekt

 

Dosering og Forberedelse

Som nevnt tidligere, er doseringen for Advance+ 4 liter per tonn fôr. Produktet kommer i pakker som gir 400 liter ferdig blandet ensileringsmiddel, noe som gjør det enkelt å forberede. I hver eske følger det også med to flasker med grønnfarge for å gjøre det enklere å følge med på innholdet i tanken.

 

Advance+ kan brukes i ulike faser av grovfôrproduksjonen, og passer godt enten du skal ensilere gress, kløver eller mais. Det er anbefalt å sikre en jevn fordeling av middelet for å oppnå best mulig effekt. Husk også at produktet kan brukes i økologisk produksjon, noe som gir deg et stort spillerom i forhold til hvilken produksjonsmetode du benytter.

 

En God Investering for Framtiden

For mange bønder handler det om å sikre best mulig avkastning på investeringen – både når det gjelder kvaliteten på fôret og i forhold til kostnader forbundet med produksjonen. Advance+ er ikke bare et effektivt og brukervennlig ensileringsmiddel, men også en løsning som kan bidra til å redusere kostnader ved å minimere tap og forbedre dyrehelsen.

 

Et Økonomisk Valg

Advance+ er et prisgunstig valg fordi det ikke forårsaker korrosjon på utstyr, samtidig som det gir deg de beste resultatene for melkeproduksjon og dyrehelse. I tillegg er det lett å lagre og transportere, noe som gjør det til et enkelt valg for både små og store gårder.

 

Konklusjon: Advance+ Gir Deg Best Mulig Fôrkvalitet

Advance+ ensileringsmiddel fra Provita er en unik formulering som gir deg best mulig kvalitet på grovfôret ditt. Med sin høye konsentrasjon av melkesyrebakterier, brukervennlighet, og dokumenterte fordeler, er dette produktet et ideelt valg for bønder som ønsker å sikre høykvalitets fôr til sine dyr. Fra forbedret smakelighet til redusert tørrstofftap og lengre stabilitetstid – Advance+ leverer på alle fronter.

 

Hvis du vil investere i fremtiden til gården din, er Advance+ det riktige valget. Med forhåndssalg og levering i desember, er nå et godt tidspunkt å sikre seg dette ensileringsmiddelet til den beste prisen. Gjør deg klar til å gi dyrene dine det beste grovfôret – og sikre bedre melkeproduksjon, dyrehelse, og økonomi for din gård.

 

Provita Advance+ Ensileringsmiddel eske â 4x250g

Din beste partner for høykvalitets fôr

1,799.00 kr


Flere innlegg: