Karl Martin Reed
05.10.2024

Title

Fordeler ved Bakti-Fukt DRY V3 – Fuktabsorberende desinfeksjonsmiddel for husdyr

Når det gjelder dyrehold, enten det er storfe, griser, fjørfe, eller småfe, er hygiene en nøkkelkomponent for å opprettholde god dyrehelse, produktivitet og velvære. Fuktighet, bakterier, ammoniakk og parasitter kan ha en negativ innvirkning på både dyrene og gårdens økonomi. 

 

Bakti-Fukt DRY V3 er et desinfeksjonsmiddel som er spesielt utviklet for å håndtere disse utfordringene, og det er et viktig verktøy for moderne bønder som ønsker å sikre et tørt, rent og sunt miljø for dyrene sine.

Title
Title

 

1. Hva er Bakti-Fukt DRY V3?

Bakti-Fukt DRY V3 er et fuktabsorberende desinfeksjonsmiddel som brukes i husdyrrom for å bekjempe fukt og forhindre spredning av bakterier, virus og parasitter. Dette produktet har blitt utviklet med tanke på både effektivitet og sikkerhet, og det kan brukes i ulike typer husdyrproduksjon som fjøs for storfe, sauehus, grisefjøs, fjørfehus og hestestaller.

 

Bakti-Fukt er dokumentert ikke-giftig, noe som gjør det trygt for både dyr og mennesker. Det er pH-nøytralt og irriterer verken huden eller omgivelsene. Dette gjør det til et ideelt produkt for daglig bruk i miljøer hvor dyrevelferd er avgjørende.

 

2. Fuktabsorbering og forbedret hygiene

En av de største fordelene med Bakti-Fukt DRY V3 er dens evne til å absorbere fuktighet. Fuktige miljøer kan skape gode vekstvilkår for bakterier og parasitter, som kan føre til sykdom hos dyrene. Ved å trekke ut fuktighet fra binger og båser, reduserer Bakti-Fukt risikoen for smitte og bidrar til å holde miljøet tørt og hygienisk. Dette er spesielt viktig for unge dyr som smågris og kalver, som er mer utsatt for sykdommer som diaré og luftveisinfeksjoner forårsaket av bakterier som trives i fuktige miljøer.

 

Tørt strø og rent underlag bidrar til å redusere risikoen for smittsomme sykdommer som kan spre seg raskt i et fjøs eller en stall. Ved å bruke Bakti-Fukt regelmessig, kan bønder sikre at dyrenes liggeområder forblir tørre, noe som gir bedre hygiene og et sunnere miljø.

 

3. Redusert ammoniakk og bedre luftkvalitet

Ammoniakk er en gass som dannes naturlig fra dyrenes avføring og urin, og høye ammoniakknivåer kan være svært skadelige for luftveiene til både dyr og mennesker. Spesielt i fjørfehus kan dårlig luftkvalitet føre til luftveisproblemer og redusert produksjon. Bakti-Fukt binder ammoniakk og reduserer dermed nivåene i luften, noe som forbedrer luftkvaliteten i husdyrrommene. Dette skaper et bedre og sunnere miljø for dyrene og reduserer risikoen for sykdommer som påvirker luftveiene.

 

God luftkvalitet er ikke bare viktig for dyrenes helse, men også for bondens produktivitet. Dyr som puster inn ammoniakk over tid kan utvikle kroniske helseproblemer, som kan føre til redusert vekst og lavere produksjon. Ved å bruke Bakti-Fukt regelmessig, kan man forebygge slike problemer og sikre at dyrene holder seg friske og produktive.

 

4. Reduserer risikoen for luftbårne infeksjoner

Luftbårne infeksjoner er en betydelig trussel i husdyrproduksjon, særlig i fjøs og staller der mange dyr er samlet på et begrenset område. Høy luftfuktighet og dårlig ventilasjon kan skape forhold der bakterier og virus sprer seg raskt gjennom luften. Bakti-Fukt reduserer fuktigheten i luften og i strømaterialer, noe som reduserer risikoen for smitte gjennom luftbårne patogener.

 

Spesielt for fjørfe, som er svært sensitive for dårlig luftkvalitet, kan regelmessig bruk av Bakti-Fukt bidra til å redusere risikoen for sykdomsutbrudd som salmonella og campylobacter, som er vanlige luftbårne infeksjoner i fjørfehus. Dette bidrar til å sikre dyrenes helse og reduseresykdomsrelatert dødelighet i flokkene, noe som ellers kan føre til store økonomiske tap for bonden.

 

5. Effektiv mot parasitter og fluelarver

En annen fordel ved bruk av Bakti-Fukt er dets evne til å hindre utviklingen av parasitter, fluelarver og andre skadelige insekter i husdyrrom. Disse skadedyrene trives i fuktige omgivelser, hvor de legger egg og formerer seg raskt. Fluelarver, spesielt, kan være en stor plage for både dyr og mennesker, da de bidrar til spredning av sykdommer og gjør miljøet ubehagelig for dyrene.

 

Ved å tørke ut fuktige områder hvor insekter vanligvis legger egg, reduserer Bakti-Fukt livsbetingelsene for skadelige parasitter og insekter. Dette er spesielt viktig i fjøs hvor dyrene ligger tett sammen og der fluelarver kan forårsake infeksjoner. Bakti-Fukt gjør det vanskelig for disse skadedyrene å overleve, noe som igjen reduserer risikoen for sykdommer som overføres via fluer og andre parasitter. En reduksjon i antall fluer og parasitter forbedrer dyrenes trivsel og reduserer også risikoen for sykdomsspredning.

 

6. Skånsom mot underlag og innredning

Mange desinfeksjonsmidler kan være etsende og skade gulv, innredning og annet utstyr i husdyrrom. Bakti-Fukt er imidlertid pH-nøytral og ikke-korrosiv, noe som betyr at det kan brukes trygt på alle overflater uten å skade gulvbelegg, betong eller treinnredning. Dette gjør det til et godt valg for både moderne fjøs og eldre bygninger hvor det er viktig å bevare bygningsstrukturen.

 

En annen fordel er at Bakti-Fukt er trygt å bruke selv når dyrene er til stede, noe som sparer tid og gjør det lettere å opprettholde en kontinuerlig hygienepraksis uten å måtte flytte dyrene midlertidig.

 

7. Dokumentert effekt mot sykdomsfremkallende mikroorganismer

Bakti-Fukt har vist seg effektiv mot en rekke bakterier og virus som ofte forårsaker problemer i husdyrhold, inkludert e-coli, salmonella, campylobacter, og stafylokokker. Bakteriedrepende desinfeksjonsmidler som Bakti-Fukt er et viktig verktøy for å opprettholde dyrenes helse og redusere forekomsten av sykdommer som kan spres raskt i et fjøs eller en stall.

 

I tillegg har det vist seg å være effektivt mot visse soppinfeksjoner som aspergillus, samt tarmbrann type A, som kan føre til alvorlige helseproblemer for dyrene. Dette gjør Bakti-Fukt til et allsidig produkt som kan bekjempe en bred vifte av patogener og bidra til å opprettholde et rent og sunt miljø.

 

8. Økonomiske fordeler for bonden

Effektiv fuktabsorbering og desinfeksjon med Bakti-Fukt gir ikke bare bedre helse og trivsel for dyrene, men kan også ha økonomiske fordeler for bonden. Ved å redusere sykdomsrelaterte kostnader, som veterinærbesøk, medisiner og tap av produksjon på grunn av sykdom, kan bruken av Bakti-Fukt bidra til å forbedre den økonomiske bærekraften i husdyrholdet.

 

I tillegg kan den redusere forbruket av strømaterialer som halm, da det holder seg tørt lenger når Bakti-Fukt brukes. Dette kan gi direkte kostnadsbesparelser i form av redusert strøforbruk, samtidig som miljøet holdes renere og sunnere for dyrene.

 

9. Miljøvennlig og brukervennlig

Bakti-Fukt er også et miljøvennlig produkt, da det ikke inneholder giftige eller skadelige kjemikalier som kan skade miljøet. Produktet er trygt å bruke for både dyr, mennesker og miljø, og kan anvendes direkte i husdyrrommet uten risiko for skadelige bivirkninger.

 

Det er også svært brukervennlig, da det enkelt kan spres over hele husdyrrommet ved hjelp av en enkel spreder. Produktet støver minimalt, noe som gjør det lettere å bruke uten å forårsake irritasjon for verken dyr eller mennesker. Dette gjør Bakti-Fukt til et praktisk valg for bønder som ønsker et effektivt desinfeksjonsmiddel som er enkelt å bruke.

 

Konklusjon

Bakti-Fukt DRY V3 er et effektivt og allsidig fuktabsorberende desinfeksjonsmiddel som gir betydelige fordeler for husdyrrom. Ved å redusere fuktighet, kontrollere ammoniakknivåer, forebygge smitte og parasittproblemer, og forbedre luftkvaliteten, skaper Bakti-Fukt et sunnere miljø for dyrene. Dette gir ikke bare bedre dyrevelferd, men også økonomiske fordeler for bonden ved å redusere behovet for fôr, halm, og veterinærbehandlinger. Bakti-Fukt er et ideelt produkt for alle som driver med husdyrproduksjon og ønsker å sikre et tørt, rent og sunt miljø for sine dyr.

 

BAKTI-FUKT Dry V3 15kg (209,- pr sekk)

  • Fuktabsorberende og luktreduserende
  • Sikker og enkel å bruke
  • Desinfiserende og pH-nøytral
Forpakning
13,794.00 kr


Flere innlegg: